Algemeen

Gaya Indonesia wordt ‘Waddenherberg The Friezinn’

WESTHOEK - Café Gaya Indonesia op de Westhoek heeft vanaf vrijdag 31 juli een nieuwe eigenaar: Douwe Gerlof Heeringa. Na 25 jaar ondernemen op de Westhoek droegen Cor van der Weide en Agus Aguswan de bekende horecazaak over aan Heeringa die onder andere met zus Geartsje Haringsma in wil springen op de positieve toeristische ontwikkelingen aan de Friese Waddenkust. Eind oktober moet The Friezinn open zijn voor publiek.

Van Indonesisch naar vers, lokaal en gezond
Lang was Gaya Indonesia een bijzondere combinatie van een bruine kroeg, een Indonesisch restaurant en een winkel met kunstartikelen uit onder andere Bali. Met het concept van Waddenherg zetten de Heeringa’s in op de trend van lokaal en gezond eten. Hierbij vormt de nabijgelegen Waddenzee en de akkers en weilanden van Noordwest-Friesland een inspiratiebron. Douwe Gerlof: “Uitgangspunt voor de keuken is het idee van Dutch Cuisine. Hierbij worden veel streekgebonden groenten gebruikt. De kaart is een afspiegeling van wat het jaargetijde biedt. Geartsje brengt haar expertise in als eigenaar van Foodcaravan ‘Free Bird’ met als specialiteit: wild.”

Corona
Een café-restaurant overnemen in 2020 is geen sinecure vanwege alle beperkingen rond het Coronavirus. Douwe Gerlof: “We volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben goede hoop dat bij de opening eind oktober méér bekend is over de verspreiding van het virus en de eventuele rol van horecaplekken.” Het voormalige Indonesisch restaurant wordt verbouwd zodat er uiteindelijk sprake is van één ruimte met de sfeer van een moderne herberg. Hier wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Douwe Gerlof: “We willen uiteindelijk onze gasten veilig kunnen ontvangen.”

Verre reizen en gastheerschap in de natuur
Douwe Gerlof is bekend als oud-regiomarketeer van Noordwest-Friesland. Hij woonde sinds 2019 in Vlaanderen waar hij werkte vanuit zijn communicatiebureau. In de jaren hiervoor werkte hij onder andere in de horeca in zowel binnen als buitenland. En beschikt zodoende over de juiste papieren. Ook Geartsje heeft meerdere jaren horeca-ervaring opgedaan, waaronder in Nieuw-Zeeland en Australië. Broer en zus nemen nu die inspiratie en ervaring mee naar de Westhoek. Zo ontstond het bedrijfsidee van ‘Waddenherberg The Friezinn’: een internationaal georiënteerde naam als uitvalsbasis voor gasten die Unesco werelderfgoed de Waddenzee willen beleven.

Op de website: www.thefriezinn.nl kunnen geïnteresseerden als een kijkje nemen en de verbouwing volgen.