Algemeen

Kartrijder Jorn Jelle Bremer (10) wint de NXT GP op circuit Emmen

Kartrijder Jorn Jelle Bremer uit Britsum is dit weekend winnaar geworden van de NXT GP van Emmen. Deze GP kartrace, die in aparte raceonderdelen zowel linksom als rechtsom op dezelfde baan verreden werden (en daardoor uit maar liefst vier wedstrijden bestond) vormen de eerste helft van de NXT-competitie 2019.

De tweede helft zal later dit jaar (september) verreden worden. De dames en heren zullen dan neerstrijken op het eiland Texel voor hun 2e race.

Parolin Rocky klasse

Jorn Jelle behaalde tijdens de kwalificatie een 2e startplek voor de race linksom en een 3e startplek voor de race rechtsom. In de eerste race wist Jorn Jelle de 2e plek te bemachtigen na een ronde lange strijd met 4 man welke bumper aan bumper streden voor hun positie. In race 2 liepen Jorn Jelle en zijn concurrent een beetje uit op de rest van de deelnemers door goed gebruik te maken van elkaars slipstream. In race 3 was er wederom een treintje rijders waarbij Jorn Jelle na 10 minuten en 1 rondje de nummer 1 positie wist te behalen. Er moest nu nog 1 race worden verreden en die zou weleens heel belangrijk kunnen zijn want er waren verschillende jongens die de titel nog konden veroveren. Na een goede start ontstond er een kopgroep van 6 man. Gelukkig zat Jorn Jelle ertussen en kon hij proberen zo goed mogelijk vooraan te komen. Het varieerde van plek 3 naar plek 1 en uiteindelijk wist Jorn Jelle op de 2e plaats te eindigen.  Een super resultaat omdat de volledige top 10 uit jongens bestond die al deelnemen aan het NK en daar vooraan mee strijden. De ouders van de mannen waren al druk aan het rekenen maar niemand wist precies welke puntentelling er werd aangehouden en daardoor was het gissen naar de eind uitslag. Ten opzichte van de directe concurrent wisten we dat wij een betere kwalificatie hadden en ook de snelste race ronde. Daar was dan eindelijk de prijsuitreiking! Jorn Jelle veroverde de nummer 1 positie met 2 punten voorsprong op de nummer 2. In september komt er een vervolg op dit kampioenschap. Dan moeten de mannen gaan strijden op het eiland Texel waar we uiteindelijk zullen zien wie dit kampioenschap wint en wie dan op het circuit van Zandvoort in een echte raceauto een clinic krijgt