Algemeen

Leuke dingen in de voormalige zuivelfabriek in Marrum

Sinds 1 augustus jongstleden is er een nieuw winkeltje, Sweet Yearning gevestigd in de voormalige zuivelfabriek in Marrum. 

Sinds die dag heeft vormgeefster en fotografe Yvonne Mulder van Studio Mauronne in Wierum een winkeltje waarin ze onder andere retro, vintage en fotografie producten verkoopt. Sweet Yearning staat voor het zoete verlangen naar de tijd van vroeger. Yvonne is al sinds haar vroege jeugd gek op de vormgeving van de jaren ’50, ’60 en ‘70. Vooral design uit die periode, maar ook massaproductie van aardewerk en andere gebruiksvoorwerpen. Verder werkt Yvonne samen met andere ondernemers van de voormalige zuivelfabriek in Marrum zoals meubelmaker Art-meubelen en bloemiste Non’s Flowers. Daarnaast zijn er producten van keramiste Irene Loonstra te vinden in het winkeltje. En als u toch in de fabriek bent is een bezoekje aan de kapsalon It Knipfabrykje, wat volledig in de jaren ’50 stijl is ingericht zeker de moeite waard.

Daarnaast verkoopt Yvonne ook producten van kaarsenmaakster Waddenvlam uit Ternaard, die uit koolzaadolie kaarsen maakt die 100% natuurlijk, reuk- en walmloos zijn. In deze tijd waarin we aandacht hebben voor bijen en allerlei andere insecten zijn deze koolzaadvelden een ware traktatie.

Sinds zaterdag 14 september is er ook een ander gedeelte in de fabriek geopend wat door Yvonne wordt beheerd, waar een wisselende fototentoonstelling wordt getoond van diverse fotografen uit Nederland. Vanaf zaterdag zijn foto’s te bewonderen van fotocollectief Wa[+]d en van een aantal Instagram fotografen die op grootformaat werk hebben laten afdrukken.

Deze wisselende expositie is gratis toegankelijk en vaak zijn een of meerdere van de fotografen aanwezig om vragen te beantwoorden over hun werk.

De openingstijden van Sweet Yearning en van de foto expositie zijn vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur.

Het adres is: Sweet Yearning, Hearrewei 2, 9073 GA Marrum