Algemeen

Negende plaats voor Rens Miedema bij NK in Berghem

Stienser Rens Miedema weet een keurige 9e plaats te behalen in de wisselende omstandigheden in Berghem. Door het testen van verschillende tandwielen vond Rens de juiste afstelling van de motor en kon hij in de kwalificatie naar een 10e startplek rijden. 

De dag bestond uit twee races waarvan de 1e een regenrace werd. Na een slechte start had hij een paar rondes nodig om zijn voorganger in te halen. Helaas was er daardoor een groot gat ontstaan naar de rijder voor hem. Dit gat reed hij dicht, maar kwam op de streep 0.1 seconde tekort en eindige als tiende. 

Rens: “Ik hoop op meer regenraces in de toekomst want ik merk dat ik aan mijn gevoel moet werken in de regen.”  Vlak voor race twee brak de zon door en hebben we super snel de regenbanden gewisseld. “Ik was nog net op tijd om de baan op te mogen anders had ik vanuit de pits moeten starten.” 

Vlak na de start was er een grote valpartij waarbij vier rijders betrokken waren. De race werd stilgelegd, gelukkig was niemand gewond en konden we snel herstarten. “Deze keer startte ik niet zo best en verloor een plek die ik in de eerste ronde direct terug pakte. Helaas zat er al meteen een gat voor me naar Thijs die ik snel dicht wist te rijden en met een strakke uitremactie kon ik Thijs inhalen. Ik kon sneller en reed bij hem weg.” 

Helaas kwam Rens daarna met zijn achterwiel door het gras en kon Thijs niet alleen de aansluiting weer vinden maar hem zelfs voorbij steken. Rens wist zich snel te herpakken en zat al snel weer aan het achterwiel. “Ik wist dat ik sneller kon dus ik was vastbesloten om hem in te halen. Tot mijn koppeling in bochten naar rechts ineens bleef hangen en ik vol in de toeren reed. Het bleek dat mijn koppelingshendel langzaam naar beneden was gezakt en hij daardoor achter mijn kuip bleef hangen. Ondanks dat probeerde ik bij Thijs te blijven, maar hem inhalen zat er niet meer in. 

Dikke pech! Een 9e plek is niet slecht maar ik weet dat ik 8e had kunnen worden.