Algemeen

Nieuwe naam bezoekerscentrum Hegebeintum

Het bezoekerscentrum heeft zijn naam gewijzigd. Op 1 januari, het tijdstip dat de gemeente Ferwerderadiel werd opgeheven, heeft het bestuur besloten  om de naam “Stichting foar Rekreaasje en Toerisme yn de gemeente Ferwerderadiel” in te leveren en met een nieuwe naam verder te gaan. 

Een naam die beter past bij de gewijzigde omstandigheden. De keuze is gevallen op “Stichting TERP Hegebeintum” met als onderschrift kennis- en ynformaasjesintrum. Een nieuwe naam en een nieuw passend logo maakt het compleet.

Verder verandert er niets en blijft u welkom in ons centrum aan de voet van de hoogste terp waarop de prachtige kerk met zijn unieke rouwborden. Die rouwborden zijn de afgelopen maanden gerestaureerd en zien er stralend uit. Met de vorig jaar aangelegde verlichting is het ook op donkere dagen een prachtig gezicht. De foto’s van de tentoonstelling “Fan doe nei no”, foto’s van de dorpen van vroeger en van nu,  blijven nog een aantal weken hangen. Dus voldoende reden om een keer langs te komen.