Algemeen

Orgelconcert Steven Knieriem in Menaam

Op 10 augustus 2019 geeft Steven Knieriem een orgelconcert op het fraaie orgel in de Grote of Protestantse kerk te Menaam. 

Steven is een veelbelovende- en getalenteerde jonge organist die diverse prijzen heeft gewonnen op orgelfestivals. De aanvang is om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie www.zingenenzo.com

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Vanaf zijn 9e heeft hij orgelles van Jos Vogel aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. In 2017 werd hij één van de organisten van de Sionkerk (Gereformeerde Gemeente) te Goes en werd daarmee bespeler van het drieklaviers Flentrop-orgel.

Hij heeft orgelconcerten gegeven in kerken in Nederland met beroemde orgels. Hij trad onder meer op in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk te Delft. 

In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). Ter voorbereiding op de diverse rondes van dit orgelconcours heeft hij lessen genomen bij Ben van Oosten.

Sinds september 2017 heeft hij pianoles van Rien Balkenende aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. Ook behoort hij tot de talentenopleiding van de Zeeuwse Muziekschool.

Zijn repertoire bestaat uit alle stijlperioden, met een speciale voorkeur naar de muziek van Johann Sebastian Bach en de Frans symfonische orgelliteratuur. Als beginnend componist schrijft Steven werken voor orgel