Algemeen

Superhelden DOE-dag obs de Romte Dronryp

Op zaterdag 29 juni was dan eindelijk de Superhelden doe-dag op Obs de Romte. Leerlingen, ouders, maar ook alle andere belangstellenden waren tussen 11.00 en 14.00 van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze vernieuwde school.

Tijdens deze doe-dag waren er vooral heel veel leuke activiteiten te doen. Een greep uit alle activiteiten; Waan jezelf een gladiator in de arena van het gladiatorenspel, ga op de foto als een échte superheld bij onze pop-up fotostudio met het nieuwe green screen, knutsel je eigen heldenmasker, laat je behendigheid zien bij het superheldenparcours, test je skills bij de DJ-booth, luister mee met mooie heldenverhalen of reik jouw eigen held een eremedaille uit.

Het motto deze dag was; Laat ons zien waar jouw superkrachten liggen en ervaar zelf die van ons!

Alle leerlingen van onze school konden op de doe-dag meedoen aan deze taartenbakwedstrijd! Een officiële jury, bestaande uit Andries Idzerda en meester Nick, hadden de zware taak om de mooiste en de lekkerste taart uit te zoeken. Na veel proeven (maar liefst 16 taarten) en overleggen kwamen ze tot een besluit dat Kaylen uit groep 2 de lekkerste taart had gemaakt. Raywin uit groep 5 kreeg de prijs voor de origineelste taart. Alle bezoekers van onze DOE-dag mochten ook een stukje taart proeven. Het was heerlijk.

 

Als school zijn we blij dat zoveel mensen de tijd hebben genomen om eens in onze school te komen kijken. We hebben ouders, grootouders, kinderen, de buren van de school en ook andere belangstellenden met kinderen op het plein mogen verwelkomen. Er waren 4 leerlingen uit groep 8 die rondleidingen gaven door ons gebouw en konden vertellen over ons onderwijs. We hadden een lokaal ingericht met methodes van taal en aardrijkskunde en er lagen een aantal iPads klaar, zodat we konden laten zien hoe Snappet werkte.

 

Sido Dijkstra heeft de wethouder van Onderwijs van de Waadhoeke, Nel Haarsma, een rondleiding gegeven door de school. Hij heeft heel mooi verteld over het stuk zelfverantwoordelijk leren. Op onze school laten we de leerlingen zelf meepraten over hun eigen ontwikkeling. Dat is pas echt een superkracht.