Algemeen

Voorstelling ‘De Grutte Earen” in Burum

 

Wie kent ze niet, “DE GROTE OREN” van Burum, de satellietschotels, al van ver te zien sinds 1973.

Deze satellietschotels staan centraal in dit theaterstuk “De Grutte Earen” van Eline de Vries.

De speeldata zijn in het weekend van 23-25 juli 2021.

Kaarten zijn te bestellen via: https://forms.gle/1qy4LGthTfbWpjps6

Herken je het gevoel dat je alles kan willen en alles zou willen hebben?

Maar tegelijkertijd leeg bent? 

 

Via de buurman, de boer, de psycholoog, pipo de Kat, de beveiliger, de Boeddhistische monnik, de wetenschapper en de historicus, belandt theatermaker Eline de Vries via een absurd telefoongesprek in het plattelandsdorp “De leegte.” In haar ene hand, een telefoon, in haar andere hand, de leuning van de stoel. Vanuit het weiland klinkt een prelude van persoonlijke gedachten en kosmische bespiegelingen. 

 

‘De Grutte Earen’ (Fries voor grote oren) speelt zich af naast het grondstation voor satellietcommunicatie in Burum. Op deze plek werd in 1973 de eerste overzeese verbinding gelegd, en vanaf toen zijn we in een rap tempo digitaal contact gaan leggen met alles en iedereen.  Whatsappen, streamen, gamen, kijken, luisteren. Maar in een tijd waarin we vrienden meer digitaal zie dan live, is het de vraag of we niet verder van elkaar afdrijven.

 ​​

In deze voorstelling gaat theatermaker Eline de Vries op zoek naar ‘leegte’. Zij vraagt zich af wat leegte precies is. En als je leegte ervaart, hoe je daar dan mee omgaat. Een persoonlijke en herkenbare zoektocht naar zingeving, ertoe doen, gelukkig zijn en in contact willen zijn met de ander. 

 

‘soms zou ik wel een satelliet willen zijn, rond schommelend in het universum. En als ik naar beneden kijk zie ik die stoel, ik voel me klein maar tegelijkertijd groot’

 

De Grutte Earen is een solovoorstelling van Eline de Vries en wordt gespeeld in de schaduw van de Grote Oren van Burum.

Tekst en Spel: Eline de Vries

 

 

Regie (en tekstadvies): Tijs Huys
Jongen: Yme Jacob de Vries
Techniek: Harrald Schmuck 

Vormgeving: Afke Manshanden
Audio ontwerp: Laurens van der Meulen
Productie: Jildou Tjoelker
Cello docent: Annette Scholten
Taaladvies: Sytse Jansma
Flyerontwerp: Gerben Jelle Kazimier
Foto flyer: stalkbart
Locatie: Boer Gerrit


Mede mogelijk gemaakt door: Provincie fryslân,  Fonds podiumkunsten, Gemeente Leeuwarden,  Gemeente Noard-east Fryslân, Tryater  en Janivo fonds

Met dank aan: Tineke Kooistra, Folkert en Bolinda, Nanneke Haring, Menno Tolsma, Nanneke Haring, Fons Wijers, Praktijk Mercurius, Raymond Muller, Nina Thunissen, Romke Gabe Draaijer, Hilly Kronemeijer, Ekko de Bakker, Marinus Kroes (Inmarsat)