Ondernemend

Leerlingen verdiepen zich in Wetenschap & Techniek

In het kader van Sterk Techniekonderwijs is de Campus Middelsee gestart de basisscholen uit de regio uit te nodigen voor een periode Techniekonderwijs op de Campus.

Deze landelijk operatie om meer leerlingen te enthousiasmeren voor Techniek is inmiddels al gestart op de “Ulbe”. Dit onder leiding van een techniek docent en een technische assistent.

Leerlingen van CBS de Slotschool werken samen met CSG Ulbe van Houten aan lessen voor Wetenschap en Technologie (W&T). Tijdens de lessen leren leerlingen op een andere manier kijken naar de wereld. Tijdens de W&T-lessen op de ‘Ulbe’ zijn onderzoeken en ontwerpen in de wondere wereld van Techniek de leidende activiteiten.

Door leerlingen al vroeg een onderzoekende en ontwerpende manier te leren worden houding, vaardigheden, denkwijzen en kennis in samenhang ontwikkeld. De eerste lessen staan in het teken van programmeren en construeren en waren direct al een groot succes !

Gedurende het jaar zullen ook ’t Fonnemint - CBS de Fûgelsang en CBS de Wizebeam de Campus gaan bezoeken voor dit attractieve Techniekonderwijs.