Evenementen

Algemeen - Expositiemaand Atelier Jaap van Dijk

Adres
Locatie Atelier aan de Hoarnestreek
Plaats Tzummarum
Evenement informatie
Datum 7-3-2020 12:00 - 17:00
Categorieën Algemeen

Medio maart is het 15 jaar geleden dat kunstschilder Jaap van Dijk zijn atelier opende aan de Hoarnestreek te Tzummarum. Met het uitzicht op de zeedijk en op de daarachter gelegen Waddenzee, kon de kunstenaar zich geen betere werkplek wensen. Om zijn passie en talent te delen, besloot Van Dijk er  eveneens schilderlessen te verzorgen. De eerste cursisten verhuisden mee vanuit de vorige locatie; de melkfabriek in Ried.  In de loop der jaren groeide het cursistenaantal zodanig, dat er dagelijks les werd gegeven.

Tot op de dag van vandaag staan de atelierdeuren elke werkdag  (m.u.v. dinsdag) ’s ochtends en ’s avonds open voor iedereen die wil (leren) schilderen met olieverf. Dat ze er graag komen om te schilderen, willen de cursisten graag laten zien d.m.v. een aantal op handen zijnde exposities in het atelier. De komende maand is er elke zaterdag een cursistenexpositie van 12.00 tot 17.00 uur. 

De maandaggroepen bijten de spits af op zaterdag 7 maart a.s. Vervolgens verzorgen de woensdag-, de donderdag- en de vrijdaggroepen respectievelijk de daarop volgende zaterdagen.  Een bezoek aan het atelier op een van deze zaterdagen is een mooie manier om eens te zien  wat er zoal gemaakt wordt ( door de cursisten en door Jaap van Dijk) en wat deze schilderlocatie zo bijzonder maakt. Eenmaal binnen zal u  datgene ervaren zijn wat vele  mensen gelukkig maakt: schilderen bij Atelier is en blijft een feestje(waard)!