Evenementen

Algemeen - Frjemd Folk in Wyns

Adres
Locatie Sint Vituskerk
Plaats Wyns
Evenement informatie
zo 15 maart t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Ierse en Schotse muziek. Op zondagmiddag 15 maart  treedt de groep Frjemd  Folk op in de in de Sint Vituskerk in Wyns.

Frjemd Folk bestaat uit negen zangers en vier  muzikanten die verschillende instrumenten bespelen en soms ook meezingen. De groep brengt  Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang.  De groep bestaat inmiddels 13 jaar. In deze jaren is een  gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal  folk-muziek.

Frjemd Folk heeft inmiddels meer dan 120 optredens op haar naam en heeft in  2014, 2016 en  2018  verschillende steden in Ierland en Schotland bezocht  waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat.  Ook dit jaar zal de groep weer een tour door Schotland maken.

In 2016 heeft de groep haar eerste CD "The Cliffs" gepresenteerd.

Zondagmiddag 15 maart  kunt u deze groep zien en beluisteren in de Sint Vituskerk in Wyns. In deze prachtige oude 13e eeuwse kerk zal de muziek van de groep goed tot haar recht komen. Op deze middag zullen bekende en minder bekende, nieuwe nummers worden gebracht, maar er zal ongetwijfeld ook worden teruggekeken op onze buitenlandse reizen.

Het optreden in Wyns begint om 15.30 uur, kerk open om 15.00 uur. Kaarten aan de deur.

Meer informatie  over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl en op Facebook: https://www.facebook.com/FrjemdFolk 

Foto: Anneke Aagtjes